martes, 31 de agosto de 2010

12ª Fira de Cervelló - 4ª Trobada del Vidre



La indústria del vidre, a partir del segle XIX i fins al tancament de la darrera fàbrica l'any 1989, va ser el motiu del desenvolupament econòmic de Cervelló.
Els dies 2 i 3 d'octubre de 2010, l'Ajuntament de Cervelló i l'Associació Catalana de les Arts del Vidre portaran als carrers de Cervelló la 4a Trobada del Vidre.
Gran quantitat dels habitants de Cervelló van treballar en alguna de les fàbriques existents o en els tallers i petites indústries complementàries.
Per quart any consecutiu, en el marc de la Trobada del Vidre, comptarem amb les mostres, tallers i exhibicions dels artesans del vidre, que faran recordar als més grans i serviran per donar a conèixer als més joves les tècniques d'aquest ofici.
La Trobada de Vidriers vol esdevenir un referent a nivell de Catalunya per als professionals, els artesans, els vidriers i els interessats en general, en l'elaboració i el tractament del vidre.
Ubicació: Plaça de la BibliotecaHorari: d'11 a 14 i de 17 a 20 hores
Demostració de vidre bufat i vidre de llum: El foc i el vidre s'associen per crear formes guiades pels nostres mestres vidriers.
Taller de fusing per a nens: De la ma d'Aventurina, i dirigit a nens i nenes, aquest taller permet realitzar peces amb vidre pla i decorar-les.



La industria del vidrio, a partir del siglo XIX y hasta el cierre de la última fábrica en el año 1989, fue el motivo del desarrollo económico de Cervelló.
Los días 2 y 3 de octubre de 2010, el Ajuntamiento de Cervelló y la Associació Catalana de les Arts del Vidre llevarán a las calles de Cervelló el 4º Encuentro del Vidrio.Gran cantidad de los habitantes de Cervelló trabajaron en alguna de las fábriques existentes o en los talleres y pequeñas industrias complementatarias.
Por cuarto año consecutivo, en el marco del Encuentro del Vidrio, ccontaran con las muestras, talleres y exhibiciones de los artesanos del vidrio, que haran recordar a los más grandes y serviran para dar a conocer a los más jovenes ls técnicas de este oficio.
La" Trobada de Vidriers" espera ser un referent a nivel de Catalunya para los profesionales, los artesanos, los vidrieros y los interesados en general, en elaboración y tratamiento del vidrio.
Ubicación: Plaça de la Biblioteca
Horario: de 11 a 14 de 17 a 20 horas
Demostración de vidrio soplado y vidre de llama: El fuego y el vidrio se asocian para crear formas guiadas para los maestros vidrieros.
Taller de fusing para niños: De la mano de Aventurina, y dirigido a nenes y nenas, este taller permite realizar piezas con vidrio plano y decorarlas.

No hay comentarios: